На Тернопільщині Держпродспоживслужба перевіряє заклади, які можуть бути задіяні під обсервацію
Кількість хворих зростає, відтак збільшується кількість контактних осіб.Для недопущення поширення захворюваності на коронавірус здійснюється ряд профілактичних заходів. Майже в усіх районах області виділені приміщення медичних установ, санаторіїв чи готелів, які в майбутньому можуть бути задіяні під обсервацію.
Відповідно до переліку запропонованих органами місцевого самоврядування закладів, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області здійснили обстеження 11 об’єктів. З врахуванням вимог «Тимчасових рекомендацій щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19» для розміщення людей в обсервацію наявні умови для дотримання вимог санітарного законодавства та у сфері безпечності харчових продуктів лише у 6 закладах (а саме, у м. Тернопіль, в Бучацькому, Гусятинському, Зборівському, Теребовлянському, Чортківському районах).
ДОВІДКА. Постановою Головного державного санітарного лікаря України від №6 від 02.04.2020р. затверджені «Тимчасові рекомендації щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19». Згідно яких, обсервація проводиться у визначених спеціально облаштованих закладах, призначених для ізоляції та медико-санітарного спостереження за особами, які підлягають госпіталізації до обсерваторів, яким не встановлено діагноз корона вірусна хвороба (COVID-19), на строк 14 календарних днів».
На фото - об'єкт в Гусятинському районі.
За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області