ДЕПАРТАМЕНТ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Кабінет пацієнта
Будь-ласка авторизуйтесь або зареєструйтесь
Телефони гарячих ліній
Урядова
1545
Міністерство охорони здоров'я
0-800-801-333
Тернопільська ОДА
097 828-75-27
Департамент ОЗ Тернопільської ОДА
0352 52-10-71
Новини
всі новини

В усіх регіонах України з 23 вересня буде встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

В усіх регіонах України з 23 вересня буде встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення 21 вересня ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
В Тернопільській ОДА, сьогодні, 22 вересня, відбувся брифінг щодо обмежень та заходів у «жовтій» зоні.
- Як буде відбуватись навчання. Ті колективи, де провакциновані 80% працівників колективу, із завтрашнього дня працюватимуть у звичному режимі. Частина шкіл в області, ще не вакцинували потрібну кількість педагогічного складу. Загалом, з 1217-ти закладів вакциновано 53%, — розповідає голова ТОДА Володимир Труш.
Під час брифінгу директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко розповіла про епідситуацію щодо поширення на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.
- Від початку пандемії в області 74 341 особі підтверджено діагноз коронавірусної інфекції. Одужало – 70 736 осіб. Всього зареєстровано 1 266 летальних випадків. Станом на сьогодні продовжує хворіти 2 339 осіб, з них на амбулаторному спостереженні – 1 956. У визначених 7 закладах охорони здоров’я на стаціонарному лікуванні перебуває 383 особи. Всього на кисневій підтримці – 299 осіб. Кількість ліжок під COVID - 850.Також, станом на сьогодні в області є 259 098 тисяч вакцинованих осіб, - каже директорка департаменту охорони здоров'я ТОДА Ольга Ярмоленко.
Нагадаємо, «Жовтий» рівень епіднебезпеки передбачає такі обмеження:
- заборону масових заходів за участю понад однієї людини на 4 квадратних метри площі території або наповненістю залу понад дві третини місць
- не більше чотирьох людей за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри;
- кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із впевненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у залі;
- спортивні зали та фітнес-центри за умови обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів площі;
 

Читайте також